(Raluca: ) Într-o zi, nu chiar de mult, Tana mi-a spus că ne vom întâlni cu Buluga și cu Lupan – două prietene actrițe, care vor să ne înregistreze vorbind despre blog, despre acest blog. Despre de ce blog, cum blog, blog-blog. Altceva nu am știut despre ce urma să facem, dar ne-am întâlnit cu ele și cu Alexandra și am vorbit, aparent despre blog, dar cum noi pe blog scriem despre tot felul de lucruri, am vorbit deci despre acestea. Despre natură umană. Despre optimism. Despre motivare. Despre independență. Despre iluzii. Despre speranță. Ele ne-au înregistrat cu un aparat imens, ce arăta ca un reportofon al unui uriaș. Era intimidant. Ne-au pus multe întrebări, și-au luat notițe tot timpul, Lupan ne studia toate gesturile, iar la final am aflat că o făcea deliberat, pentru a le învăța și a le folosi în spectacol.

În spectacolul THIS IS MY BODY. COME INTO MY MIND.

Un spectacol despre gramatica trupului şi a minţii, culoarea feminităţii, confuzia senzualităţii, ritmul nebuniei.

 Walk. Run. Stop. Tic-Tac, it’s time to dance!

Regia: Alexandra Felseghi

Cu: Raluca Lupan, Diana Buluga

Coordonator mişcare: Melinda Jakab

Video: Setsuna, cristian pascariu

Costume: M17, Istvan Cîmpan

E un spectacol de teatru-dans care va avea premiera duminică, 13 mai la ora 19:00 la Fabrica de Pensule, Sala Studio (Cluj). V-am povestit chiar de la început că îmi/ne place teatrul-dans așa că suntem onorate, emoționate și mândre să știm că ne vom regăsi un pic într-un astfel de spectacol.

”Scenariul spectacolului a pornit de la o serie de interviuri realizate de echipă  (Alexandra Felseghi, Diana Buluga şi Raluca Lupan) cu femei între 20-35 de ani provenite din mai multe domenii artistice. Deşi diferite ca personalitate şi stil, acestea trecuseră prin experienţe foarte asemănătoare. Scenariul realizat în urma acestui studiu doreşte să ridice întrebări: Ce înseamnă să ai personalitate în ziua de astăzi? Cum te poţi defini într-o societate care e din ce în ce mai confuză? Cum poţi să te regăseşti într-o lume în care timpul e un lux? Ce culori capătă amintirile, emoţiile şi visele unei femei ajunsă la maturitate?”, spune comunicatul de presă. (Mi se pare ireal că am primit comunicat de presă ca jurnalist despre un spectacol care există puțin și pentru că există Hoarding Spheres, că existăm noi.)

Fetele explică nașterea spectacolului ”din dorinţa de a găsi un limbaj al corpului care să definească momentele cruciale din care suntem „clădiţi”, să povestească şi să rememoreze treptele urcate de la copilărie până la maturitate. Trecerea de la fetiţă la femeie, de la joc la artă şi de la confuzie la claritate îşi capătă fluiditatea prin intermediul teatrului şi al dansului. Mintea şi sufletul se descoperă simultan, învaţă să trăiască împreună în acelaşi trup, oscilând între dezechilibru şi armonie.

Când am văzut în descrierea de pe pagina de Facebook că acest spectacol n-ar fi fost posibil fără mine, le-am zis fetelor că voi veni la premieră îmbrăcată cu cât mai multe straturi căci deja mă simt goală. Și ca să fie clar de ce am senzația asta e pentru că ele subiniază că au căutat să vadă din interior mecanismul care constituie o femeie.  ”Aşa cum Bette Davis enunţa foarte adevărat în celebrul monolog din All about Eve: „Funny business, a woman’s career – the things you drop on your way up the ladder so you can move faster. You forget you’ll need them again when you get back to being a woman. That’s one career all females have in common, whether we like it or not: being a woman”.”

Un proiect finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Rezervări: cultartmedia@yahoo.com, 0741358160

Preţ bilet: 15 lei întreg, 10 lei cu reducere pentru studenţi.

După ce-l vedem și ne trec emoțiile, vom reveni cu o recenzie să vă spunem cum e să te descoperi pe tine în bucăți de personaj.

Comments on: "Spectacolul care s-a născut și din Hoarding Spheres" (3)

  1. sAD!q said:

    ar fi pacat sa nu-l inregistrati; sa-l puneti in portofoliu. va veti putea bucura de el si mai tarziu

    • Da, e o idee. Probabil îl va înregistra cineva dintre cei implicați. Mai important e ca spectacolul să nu rămână un unic eveniment, noi îi dorim viață lungă și turnee prin barurile și alte locuri din țară, considerate neconvenționale pentru teatru, dar, de fapt foarte potrivite. Așa cum se întâmplă cu ”Zmeiada spațială” sau cu ”Pasărea care nu e” – două dintre spectacolele prietenelor noastre, care se tot joacă pe ici-colo.

  2. Colcer Vasile said:

    Helou baftaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa te pup RALUCA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: